• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie

Mag een hond banaan?

Ananas, komkommer en kaas: lekkere snacks voor de hond én ook nog eens hartstikke gezond. Je hond zo nu en dan een stukje fruit voeren, kan geen kwaad. Sterker nog: er zitten bepaalde voedingsstoffen in die ze nodig hebben. Maar hoe zit dit met de banaan, mag een hond dit ook?

 

 

Mag een hond banaan eten?🍌

 

Het verlossende antwoord: jazeker! Jouw hond mag zo nu en dan een lekker stukje banaan. Boft hij of zij even. Wanneer jij ‘s ochtends tijdens het ontbijt een lekker banaantje door de yoghurt doet, schroom dan niet om een ‘per ongeluk’ een stukje te laten vallen. Je hond zal hier erg blij mee zijn. Het is ook nog eens goed voor hem of haar; in bananen zitten veel vitaminen en mineralen die goed zijn voor je hond.

 

 

Hoeveel banaan mag een hond?⚖️

 

Mááár: wees niet té enthousiast. In een banaan zitten veel suikers en koolhydraten, dus geef je hond vooral geen hele bananen. Hoeveel banaan je jouw hond kunt geven, hangt af van de grootte en of je hond niet te zwaar is. Kampt-ie met overgewicht of suikerziekte, dan kun je de banaan beter achterwege laten en een ander stukje fruit voeren.

 

 

Je hond banaan geven bij diarree💩

 

En dan nog iets smakelijks om te weten: als jouw hond diarree heeft, geef dan zeker een stukje banaan. Er zitten veel vezels in de fruitsoort die ervoor zorgen dat de poep van je viervoeter weer wat harder wordt. Fijn voor hem of haar, maar ook voor jou: scheelt je weer wat werk met het opruimen van de hondenpoep! Overigens moet je je hond geen weken banaan voeren: blijft de diarree aanhouden, dan is het raadzaam om even de dierenarts te bellen om te achterhalen waardoor de dunne ontlasting wordt veroorzaakt.

 

GRATIS voedingstest voor jouw hond >
3211 baasjes gingen je voor!🤩

Lees meer

Graanvrij hondenvoer

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Granen zitten in veel producten, waaronder vaak in hondenvoer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom zien we steeds vaker hondenvoer zonder granen voorbij komen.

Lees artikel
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Maar wat?

Lees artikel