• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mag een hond Ananas?

Mogen honden ananas?

Of het nu gaat om een pizza Hawaï, een bord rijst met kip kerrie of een fruitsalade: ananas vinden we in diverse gerechten terug. En ja, lekker verfrissend is het zeker. Zo denkt je hond ongetwijfeld ook wanneer je per ongeluk een stukje op de grond laat vallen en je viervoeter er als de kippen bij is. De grote vraag: kan het kwaad als honden ananas eten?

 

 

En of je hond ananas mag!

 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: nee, dit is niet erg. Sterker nog, het is juist goed om je hond zo nu en dan een stuk ananas te geven. Het bevat veel vitamines en antioxidanten en kan daarom absoluut gezien worden als gezonde zomersnack voor je hond. De vitaminen versterken het immuunsysteem en remmen inwendige ontstekingen. Daarnaast bevat ananas ook diverse mineralen die zorgen voor een gezonde huid en vacht.

 

 

Mag een hond ook ananas uit blik?

 

Overigens zit in ananas (net als in alle andere fruitsoorten) wel veel suiker, dus mocht je hond op dieet zijn, dan is het niet de meest geschikte snack. Koop bij voorkeur verse ananas in plaats van blikananas. Deze zitten in suikersiroop en zijn dus minder gezond. Let er ook altijd goed op dat je je hond alleen het innerlijke vlees voert en niet alle andere delen, zoals de taaie korst, puntige huid of bladeren. Deze zijn niet goed te verteren en kunnen leiden tot braken en diarree.

 

 

Meng ananas gerust door het hondenvoer

 

Uiteraard zijn er honden die ananas niet lekker vinden. Omdat ze toch zorgen voor goede vitaminen en antioxidanten, is het wel belangrijk om dit zo nu en dan te voeren. Verzin daarom een alternatief recept en meng het fruit bijvoorbeeld met yoghurt. Lust je hond het nog steeds niet? Laat ‘m dan eens onze heerlijke hondenvoeding proeven, wedden dat-ie dat wél lust 😉

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel