• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mijn hond heeft huidproblemen

Welk voer voor hond met jeuk?

 

Mijn hond heeft jeuk over het hele lichaam

 

Zie jij jouw hond de hele dag voortdurend krabben en lijkt het erop alsof de jeuk over het lichaam zit? Dan is de kans groot dat je viervoeter een vlooienallergie heeft. Het is goed om dit even te laten checken of dit de oorzaak is. Is dit niet het geval? Schakel dan door naar andere voeding. Veel honden hebben namelijk, zonder dat je het weet, last van voedselallergie. Je herkent dit aan een vette, doffe vacht en aan het continu krabben.

 

Waar wij mensen bij een allergie rode bulten krijgen (of andere uitslag), daar krijgt de hond ook vaak – onzichtbare – uitslag. Het gevolg: krabben, krabben en nog eens krabben. Vaak bevindt de jeuk zich in de oren, liezen en poten.

 

 

Welke voeding is geschikt voor hond met jeuk?

 

 

De jeuk bij jouw hond kan voortkomen uit een allergie voor ingrediënten in bepaalde snacks of droog- of natvoer. Koop daarom eens andere voeding voor je hond om erachter te komen of dit de klachten vermindert. Het kan zijn dat de jeuk wordt veroorzaakt door granen of gluten, probeer daarom eens graanvrije voeding, zoals de Forel van Goood. Deze is graanvrij en bevat veel vis, zonnebloemolie en lijnzaad wat goed is voor huid- en vachtproblemen. Al vrij snel na het voeren van de nieuwe voeding, zul je ontdekken of de jeukklachten verminderen. Jij blij, hondje blij 🙂

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel