• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie

Red de neushoorn.

Jaarlijks worden in Zuid-Afrika honderden neushoorns gedood voor hun hoorns. Momenteel zijn dat er al meer dan 500, de onofficiële aantallen zijn helaas veel hoger.

Door de toenemende stroperij wordt de neushoornpopulatie nu geschat op slechts 11.000 – 14.000 dieren. In 2012 waren dat er nog zo’n 20.000. Vooral in Azië wordt de hoorn voor afschuwelijke bedragen verkocht, bijvoorbeeld als middel, seksuele versterker of statussymbool. Sommigen geloven zelfs dat het zou helpen tegen Corona. De hoorns zijn meestal gemaakt van keratine, net als haar en nagels. Toch gaan stroperij en illegale handel door.

De acties van de stropers zijn brutaal en harteloos. Ze deinzen nergens voor, want een kilo neushoornpoeder levert op de zwarte markt zo’n 50.000 euro op.

Toen hondentrainer Perdita Lübbe-Scheuermann en haar man Ralf Scheuermann erachter kwamen, lieten ze hun daden voor zich spreken. Om de neushoorns te beschermen, lanceerde het paar in 2012 het project “Rettet das Rhino“. Sindsdien zijn de twee, twee keer per jaar minimaal vier weken in Afrika.

Het eerste doel was om een ​​speurhond te trainen ter ondersteuning van de Black Mamba’s, Zuid-Afrika’s eerste vrouwelijke anti-stroperij-eenheid, geleid en getraind door jachtopziener Craig Spencer.

In 2013 was het zover: het stel voorzag Spencer van hun getrainde hond Shaya. Shaya werd opgeleid om de hoorns, ivoor, munitie en wapens op te sporen. Samen met Craig Spencer controleerde hij auto’s bij de ingangen van het park en zocht naar “jagende prooien” en wapens in de omliggende dorpen en in de Afrikaanse bush. Helaas is Shaya in 2017 overleden. In januari 2018 werd “Sosha” naar Zuid-Afrika gevlogen om zich bij Spencer aan te sluiten als Shaya’s opvolger.

 

De anti-stroperij van Black Mamba is de eerste in zijn soort en het bijzondere is dat de meerderheid van het team uit vrouwen bestaat. Ze patrouilleren elke dag in het gebied aan de rand van het Greater Kruger National Park in Zuid-Afrika. Daar sporen ze de stroperskampen op waar ze wonen en verbergen ze hun prooi voordat ze deze over de grenzen van het nationale park kunnen smokkelen.

 

Craig Spencer, jachtopziener van Balules, kwam op het idee om een ​​troep vrouwen in te zetten om de stropers te bestrijden. Het concept:
afschrikking door aanwezigheid.

Let’s do Goood!

Als duurzaam premium hondenvoeding, waarbij de bescherming van soorten, dieren en het milieu erg belangrijk is, steunen wij ook dit mooie project. Met het #DoGoood donatieconcept hebben we een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de opleiding van de honden die werken aan de toegangspoort tot het Greater Kruger National Park. De honden werden op vrijwillige basis getraind door het team van de Perdita Lübbe Dog Academy.

Doneer,

met jouw aankoop.

 

Ook jij kunt helpen neushoorns te beschermen – en dat is heel eenvoudig: met elke portie Goood-Vrije uitloop lam ondersteunen we natuurbeschermers en hun speurhonden in het dagelijkse werk met voedsel, accessoires en training. Tot nu toe hebben we meer dan 25.000 euro kunnen bijdragen om de neushoorns te beschermen.

Dierenwelzijn kent geen grenzen en samen kunnen we meer bereiken en Goood doen – voor een duurzame toekomst. Doe mee en word nu deel van de #DoGoood-community.