• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mag een hond komkommer?

Mag een hond komkommer?

Nat繳繳rlijk is je hond dol op een lekkere snack en uiteraard eet hij of zij maar al te graag een stukje vlees mee s avonds. Dit heeft natuurlijk invloed op de kilos van je viervoeter en daarom is het goed om je trouwe beest zo nu en dan een gezonde snack te geven. Gezonder dan een komkommer kan haast niet, maar mag een hond dit wel eten?

 

 

Mag ik mijn hond een
stukje komkommer geven?

We zijn overtuigd dat ook jij thuis wel eens een komkommer hebt liggen. Of het nu is in de koude koelkast of in de fruit- of groentebak, de komkommer is een geliefde groente in menig gezin. Maar wist je dat ook honden maar al te graag meegenieten van het groene product? Indien jij jouw hond nog nooit (een schijfje) komkommer hebt gegeven, dan is het tijd om het tij te keren. Het is namelijk goed voedsel voor de viervoeter.

 

 

Honden mogen dus
komkommer

 

De komkommer bestaat voornamelijk uit water en dus krijgt je hond weinig calorie禱n binnen. Tevens zitten er veel vitamines en andere goede voedingsstoffen in de groente en de komkommer bevat geen vet, wat de groene snack een wel heel gezonde maakt. Boft jouw hond even!

 

Beste alternatief voor komkommer >

 

Mag een hond komkommer
met schil?

Omdat de komkommer zoveel water bevat, kan het ook nog als verkoeling zorgen. Al met al is het dus aan te raden om je hond zo nu en dan een stukje of schijfje komkommer te geven. Denk er wel even aan om de schil goed te wassen (of volledig af te schillen), want deze kunnen nog wel bestrijdingsmiddelen bevatten.

 

Mijn hond heeft komkommer gegeten, wat nu?

 

Voor wie weleens in paniek is geraakt wanneer je hond komkommer at: nergens voor nodig! Laat je viervoeter gerust meegenieten van de gezonde snack. Zeker wanneer hij of zij op dieet is, is het raadzaam om komkommer aan je hond te geven. Naast het feit dat het erg gezond is, is het ook nog eens hartstikke lekker. Dat geldt overigens ook voor een van onze snacks, die eveneens lekker 矇n gezond zijn.

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel