• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mag een hond kaas?

Mag een hond kaas?

We kennen het beeld van de smekende hond in de keuken allemaal: terwijl je druk in de weer bent met je blok kaas, wacht er naast je iemand die wel héél graag een lekker stukje wil proeven. Oké, vooruit: één blokje dan… Maar is dit wel slim om te doen?

 

 

Is kaas gevaarlijk voor honden?

 

 

Als honden konden lezen, dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes). Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree. En ja, wie mag het dan opruimen?

 

Geef je hond eerder jonge dan oude kaas

 

 

Is jouw hond lief geweest, dan mag je hem of haar gerust een stukje kaas als beloning geven. Maar denk erom: de meeste kazen bevatten veel zout. Teveel zout is ook niet goed voor een hond; geef daarom eerder een stukje jonge (belegen) kaas dan een oude kaas. Hoe lekker het ook is!

 

Je hond mag best een blokje kaas als beloning

 

Pak jij zelf een lekker stuk kaas als tussendoortje, tijdens de borrel of op brood, dan mag je jouw hond dus laten meegenieten. Houd het wel bij een plakje of enkele blokjes, hoe lief je ook wordt aangekeken. En kijk uit met kleine honden en pups, want zij krijgen snel diarree. Overigens verschilt het per hond wat de reactie op het eten van kaas is. Het kan dat de ene hond nooit klachten krijgt en de andere meteen; houd dit zelf even in de gaten bij jouw hond. Heeft-ie na het eten van kaas ernstige ziekteverschijnselen (zoals braken en diarree)? Bel dan de dierenarts.

 

 

🧀 Op zoek naar lekkere en goeeede snacks voor jouw hond? Bekijk dan snel ons assortiment.

 

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel