• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,6/5 op Trustpilot
  • 100% klimaatneutraal
Mag een hond kaas?

Mag een hond kaas?


We kennen het beeld van de smekende hond in de keuken allemaal: terwijl je druk in de weer bent met je blok kaas, wacht er naast je iemand die wel héél graag een lekker stukje wil proeven. Oké, vooruit: één blokje dan… Maar is dit wel slim om te doen?

 

 

Is kaas gevaarlijk voor honden?

 

 

Als honden konden lezen, dan werden ze nu razend blij: ze mogen af en toe bést een blokje kaas. Maar let op: houd het bij kleine porties (één of twee blokjes/plakjes). Kaas bevat veel lactose en de meeste honden kunnen een grote hoeveelheid van deze melksuiker moeilijk afbreken. Vooral pups zijn hier erg gevoelig voor. Teveel kaas kan leiden tot misselijkheid, buikkrampen en diarree. En ja, wie mag het dan opruimen?

 

Geef je hond eerder jonge dan oude kaas

 

 

Is jouw hond lief geweest, dan mag je hem of haar gerust een stukje kaas als beloning geven. Maar denk erom: de meeste kazen bevatten veel zout. Teveel zout is ook niet goed voor een hond; geef daarom eerder een stukje jonge (belegen) kaas dan een oude kaas. Hoe lekker het ook is!

 

 

Je hond mag best een blokje kaas als beloning

 

Pak jij zelf een lekker stuk kaas als tussendoortje, tijdens de borrel of op brood, dan mag je jouw hond dus laten meegenieten. Houd het wel bij een plakje of enkele blokjes, hoe lief je ook wordt aangekeken. En kijk uit met kleine honden en pups, want zij krijgen snel diarree. Overigens verschilt het per hond wat de reactie op het eten van kaas is. Het kan dat de ene hond nooit klachten krijgt en de andere meteen; houd dit zelf even in de gaten bij jouw hond. Heeft-ie na het eten van kaas ernstige ziekteverschijnselen (zoals braken en diarree)? Bel dan de dierenarts.

 

 

🧀 Op zoek naar lekkere en goeeede snacks voor jouw hond? Bekijk dan snel ons assortiment.

 

Lees meer

Plastic vervuiling

Waarom we plastic uit de zee vissen?

Naast het produceren van duurzame hondenvoeding, zetten we ons keihard in voor een beter milieu. Dit doen we onder meer met vissen van plastic, waarom? Dat lees je in deze blog! 🥽

Lees artikel
Vrije uitloop vlees in hondenvoer

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze wat betreft keurmerken in de winkelschappen... Welke moet je toch nemen? En welk keurmerk draagt nu écht haar steentje bij aan het klimaat? ...

Lees artikel