• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Wie geregeld door de dierenwinkel loopt, is het ongetwijfeld al eens opgevallen: graanvrij hondenvoer. Steeds vaker zien we dit terug in de schappen en dat is niet voor niets; hondenvoer zonder granen voorkomt gezondheidsproblemen bij jouw viervoeter.

 

 

Waar je ook bent, overal zie je hondenvoer zonder granen🌾🚫

 

Wie een rondje Albert Heijn, Jumbo of Lidl doet ontkomt er niet aan: schappen vol glutenvrije schappen. Ook in ‘hondenland’ is graanvrij (of glutenvrij) hondenvoer een hot item geworden – mede doordat vaak beweerd wordt dat honden geen granen mogen – en daarom is er in dierenwinkels tegenwoordig veel graanvrij hondenvoer te vinden. En dat is niet voor niets.

 

 

Gluten- of granenallergie🤒

 

Hondenvoeding met granen kan voor gezondheidsproblemen zorgen. Net als bij mensen, geldt dit voor honden die moeite hebben om granen en gluten goed te verteren. In de volksmond noemen we dit ook wel een granen- of glutenallergie. De allergie kan leiden tot irritatie van de huid (jeuk en uitslag), maagpijn of een slechte spijsvertering. Hondenproducten spelen hier goed op in door granenvrij of glutenvrij hondenvoer te produceren.

 

 

Do Goood en koop graanvrij hondenvoer🐶

 

Voor Goood geldt dit ook: in onze online winkel vind je bijna alleen maar hondenvoer zonder granen voor de puppy, mini, volwassenen of senior. Hierbij heb je de keuze uit diverse droog- of natvoer. Wat te denken van de heerlijke duurzame Forel, deze zorgt tevens voor een glanzende huid en vacht. Ook koop je bij ons vrije-uitloop Lam, welke de botten en gewrichten versterkt.

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel