• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mag een hond brood?

Mag een hond brood?

Het lijkt zo onschuldig: je hond zo nu en dan een stukje brood voeren (of misschien wel een hele boterham) tijdens het ontbijt of de lunch. Maar doe je hier wel goeeed aan?

 

Als jij dagelijks een paar sneden brood eet, dan krijg je veel belangrijke voedingsstoffen binnen. Dit komt doordat alle broodsoorten (behalve witbrood) veel vezels bevatten. Dit zorgt voor veel energie in je lichaam, waardoor je de dag goed doorkomt. Maar geldt dit ook voor je hond?

 

 

Het korstje is voor de hond! 

 

 

Hoe lekker je hond een korstje of sneetje brood ook vindt, helemaal goed is het niet. In brood zitten veel voedingsstoffen waar honden niet goed tegen kunnen. Zo bevat tarwe, de meest voorkomende graansoort in broden, gluten. Honden met een (over)gevoelige maag of darmen hebben moeite om dit te verteren, waardoor de darmen in de war raken en andere, benodigde voedingsstoffen (uit bijvoorbeeld vlees) niet goed meer opnemen. Het gevolg hiervan is dat je hond te maken kan krijgen met huidklachten (jeuk en irritatie), maagkrampen en winderigheid.

 

 

Teveel koolhydraten is niet goed voor de hond

 

 

Daarnaast voegen bakkers ook veel zout, vet (voor een langere houdbaarheidsdatum) en suiker toe, iets wat niet goed is voor de gezondheid en kan leiden tot overgewicht. Een hond weegt veel minder dan een mens en een sneetje brood komt dus veel harder aan door de hoeveelheid koolhydraten. Het is dus beter om je trouwe viervoeter een Goeeede portie hondenvoer te geven. Zo weet je zeker dat-ie de de juiste voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnenkrijgt. En het houdt hem of haar ook nog eens hartstikke fit!

 

Wanneer moet je de dierenarts berichten?

 

 

Heeft je hond na het eten van brood symptomen die duiden op ernstige ziekte? Bel dan de dierenarts en geef je viervoeter voortaan één van onze heerlijke snacks 🙂 !

 

 

Tip

 

Zeker zijn dat je echt goeeede hondenvoeding in huis haalt? Bekijk dan snel ons assortiment.

Lees meer

Graanvrij hondenvoer

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Granen zitten in veel producten, waaronder vaak in hondenvoer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom zien we steeds vaker hondenvoer zonder granen voorbij komen.

Lees artikel
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Maar wat?

Lees artikel