• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Hoevaak puppy eten

Hoe vaak moet een puppy eten?

Eindelijk is je lieve pup in huis! Natuurlijk wil je de nieuwste aanwinst van het gezin maar al te graag aan je familie en vrienden laten zien, maar wees niet té enthousiast: je puppy hecht waarde aan structuur en dus ook een goed voedingsschema. Daarom helpen we je vandaag bij de vraag: hoe vaak moet een puppy eten?

 

 

Zo voer je jouw pup

 

 

Het is belangrijk om vanaf dag één goede opvoeding aan je puppy te bieden en het starten van een goed voedingsschema is hierin essentieel. Het draagt bij aan gezonde groei van je pup en zorgt tevens voor stevige ontlasting en een glanzende vacht. Tevens zorgt een goed schema voor structuur: je lieve, schattige viervoeter weet precies wanneer de brokkenbak wordt aangevuld (en wanneer het uitje naar buiten staat gepland).

 

 

Hoe vaak moet ik mijn puppy eten geven?

 

 

Maar nu de belangrijkste vraag: hoe vaak moet je jouw puppy eten geven? Je kleine beestje boft: hij mag net zo vaak eten als z’n baasje(s). Je pup moet je drie, vier keer per dag eten geven. De eerste 8 tot 12 weken mag je puppy vier keer per dag eten, vanaf 12 weken tot en met zes maanden geldt dat ze drie keer per dag gevoed moeten worden. Wanneer ze een halfjaar oud zijn, hoeven ze nog maar twee keer per dag te eten.

 

 

Hoeveel eten geef ik mijn puppy?

 

 

Je weet nu hoe vaak je jouw pup eten moet geven. Een belangrijk onderdeel van het voedingsschema is de hoeveelheid eten. Net als bij baby’s geldt dat puppy’s ook rustig moeten opbouwen. Geef ze dus niet meteen een volle bak brokken, maar bouw het eten gedurende de maanden op. Hoeveel eten je jouw puppy moet geven, hangt af van de samenstelling van het voer. Het is dus niet zo dat er altijd een vaste richtlijn is. Op de verpakking zie je de exacte hoeveelheid.

 

 

En ja, goed puppyvoer is natuurlijk erg belangrijk. Daar weten wij wel raad mee! Voor wie op zoek is naar hoogwaardige en duurzame voeding: check zeker onze Goood Puppybox.

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel