• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Hoevaak puppy eten

Hoe vaak moet een puppy eten?

Eindelijk is je lieve pup in huis! Natuurlijk wil je de nieuwste aanwinst van het gezin maar al te graag aan je familie en vrienden laten zien, maar wees niet té enthousiast: je puppy hecht waarde aan structuur en dus ook een goed voedingsschema. Daarom helpen we je vandaag bij de vraag: hoe vaak moet een puppy eten?

 

 

Zo voer je jouw pup

 

 

Het is belangrijk om vanaf dag één goede opvoeding aan je puppy te bieden en het starten van een goed voedingsschema is hierin essentieel. Het draagt bij aan gezonde groei van je pup en zorgt tevens voor stevige ontlasting en een glanzende vacht. Tevens zorgt een goed schema voor structuur: je lieve, schattige viervoeter weet precies wanneer de brokkenbak wordt aangevuld (en wanneer het uitje naar buiten staat gepland).

 

 

Hoe vaak moet ik mijn puppy eten geven?

 

 

Maar nu de belangrijkste vraag: hoe vaak moet je jouw puppy eten geven? Je kleine beestje boft: hij mag net zo vaak eten als z’n baasje(s). Je pup moet je drie, vier keer per dag eten geven. De eerste 8 tot 12 weken mag je puppy vier keer per dag eten, vanaf 12 weken tot en met zes maanden geldt dat ze drie keer per dag gevoed moeten worden. Wanneer ze een halfjaar oud zijn, hoeven ze nog maar twee keer per dag te eten.

 

 

Hoeveel eten geef ik mijn puppy?

 

 

Je weet nu hoe vaak je jouw pup eten moet geven. Een belangrijk onderdeel van het voedingsschema is de hoeveelheid eten. Net als bij baby’s geldt dat puppy’s ook rustig moeten opbouwen. Geef ze dus niet meteen een volle bak brokken, maar bouw het eten gedurende de maanden op. Hoeveel eten je jouw puppy moet geven, hangt af van de samenstelling van het voer. Het is dus niet zo dat er altijd een vaste richtlijn is. Op de verpakking zie je de exacte hoeveelheid.

 

 

En ja, goed puppyvoer is natuurlijk erg belangrijk. Daar weten wij wel raad mee! Voor wie op zoek is naar hoogwaardige en duurzame voeding: check zeker onze Goood Puppybox.

 

GRATIS voedingstest voor jouw hond >
3101 baasjes gingen je voor!🤩

Lees meer

Graanvrij hondenvoer

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Granen zitten in veel producten, waaronder vaak in hondenvoer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom zien we steeds vaker hondenvoer zonder granen voorbij komen.

Lees artikel
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Maar wat?

Lees artikel