• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Hoe voer ik mijn pup?

Hoe voer ik mijn pup? 🐶

Vol enthousiasme kom je thuis: je hebt na maanden wachten éindelijk je pup opgehaald. Natuurlijk wil je het kleine, schattige hondje zo snel mogelijk aan je familie en vrienden laten zien, maar besef: het opvoeden begint meteen bij thuiskomt. Een belangrijk onderdeel is het opstellen van een goed voedingsschema. Wees dus niet meteen té euforisch!

 

Het is belangrijk om vanaf dag één goede opvoeding te bieden aan je puppy. Het starten van een goed voedingsschema is hierin een essentieel onderdeel. Dit heeft diverse voordelen: natuurlijk weet je hond dan exact wanneer hij/zij z’n brokken krijgt, scheelt weer een hoop schooien aan tafel 🙂

 

 

🧾De voordelen van een goed voedingsschema voor je puppy

 

 

Nee, zonder dollen; een goed eetschema met gezonde voeding draagt bij aan gezonde groei van je pup. Het zorgt tevens voor stevige ontlasting en een glanzende vacht. Daarnaast ervaart een hond die gezond voedsel krijgt, een prettig gevoel en is hij/zij lekker actief. Bovendien zorgt een voedingsschema voor structuur: je viervoeter weet precies wanneer dat-ie moet gaan slapen of wandelen en wanneer de brokkenbak wordt gevuld. En voor jezelf is het natuurlijk ook fijn om vaste uitlaatmomenten te prikken.

 

🐶 Hoe vaak moet ik mijn pup voeding geven?

 

 

Voor een pup geldt hetzelfde voedingsschema als z’n baasje(s): drie, vier keer per dag. De eerste 8-12 weken mag je je hond vier keer per dag eten geven, vanaf 12 weken tot en met zes maanden kun je ze het best drie keer per dag voeren. Wanneer ze ouder zijn dan zes maanden, dan hebben ze voldoende aan twee keer per dag voeding.

 

 

Hoeveel voeding mag mijn pup hebben?

 

 

Goed, nu we de eetmomenten hebben gehad, is het belangrijk om te weten: hoeveel voeding moet ik mijn pup geven? Hiervoor is geen vaste richtlijn. Het verschilt per samenstelling van het voer wat de benodigde hoeveelheid voeding voor je pup is. Check altijd even de verpakking en probeer deze richtlijnen te volgen.

 

 

Hoelang moet een pup puppyvoer?

 

 

Uiteraard geldt ook bij honden dat ze op een gegeven moment kunnen overstappen naar zwaardere voeding. Dit verschilt per ras en type. Ben je opzoek naar hoogwaardige & duurzame voeding voor jouw pup? Probeer dan onze Goood Puppybox, zie hier >

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel