• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
 • Gratis verzending vanaf €29,-
 • We scoren een 4,6/5 op Trustpilot
 • 100% klimaatneutraal
Wat kost een hond?

Wat kost een hond per maand?

Stel je voor: je buren hebben al jaren een hartstikke lieve hond en elke ochtend als die o-zo lieve viervoeter wordt uitgelaten, begint het te kriebelen. Jullie willen als gezin maar al te graag een hond! En dus begint de zoektocht. Maar voor je besluiteloos overgaat tot aanschaf, ben je benieuwd naar toch wel één belangrijk ding: wat kost een hond per maand?

 

Het verschilt per ras en hond wat je maandelijks betaalt, maar er zijn diverse uitgavenposten waar je rekening mee moet houden. De kosten voor een hond worden onderveeld in eenmalige kosten, terugkerende kosten en vaste kosten.

 

Aanschafkosten van een hond

 

 • Aankoop hond

Je betaalt in principe altijd een bedrag voor de aanschaf van een hond. De prijs hangt af van het ras en of je koopt bij een fokker of asiel.

 

 • Chippen

Zodra je een hond hebt gekocht, dan moet je deze altijd verplicht laten chippen en registreren. De prijzen hiervoor liggen tussen de 10 en 30 euro.

 

 

Kosten van hond

 

 • Cursus

Wil je een goed opgevoede hond? Dan is het goed om cursussen en/of trainingen te volgen. Voor een les ben je gemiddeld minimaal 15 euro per uur kwijt.

 

 • Huisvestingskosten

In de beginfase moet je rekening houden met ‘huisvestingskosten’, zoals een bench, riem, eet- en drinkbakken, mand, kussen en speelgoed. Wat je hiervoor betaalt, heb je volledig in eigen hand (nieuw of tweedehands).

 

 • Dierenartskosten

Verder moet je rekening houden met dierenartskosten voor onder meer inenten, ontwormen, wegen en gebitscontrole. De kosten: ongeveer 130 euro per jaar.

 

 • Hondenbelasting

In diverse gemeenten betaal je jaarlijks hondenbelasting.

 

 • Uitlaatservice

Vanwege werk kan het voorkomen dat je een uitlaatservice moet inschakelen. Voor een uitlaatbeurt ben je minimaal 10 euro kwijt.

 

 • Hondenhotel

Ga je op vakantie en kan de hond niet mee? Dan kun je ‘m laten logeren in een hondenhotel. Je betaalt hiervoor gemiddeld 12,50 euro per dag.

 

 

Kosten puppy

 

 • Voeding en verzorging

Vaste kosten die maandelijks terugkeren, zijn essentiële benodigdheden zoals voeding (brokken, natvoeding & snacks etc.) en verzorging (hondentrimmer, shampoo, etc.). De kosten hiervoor lopen behoorlijk uiteen en verschillen per product en aanbieder.

 

 • Verzekering

Medische behandelingen bij de dierenarts (zoals een echo, operatie, castratie of sterilisatie en medicijnen) kunnen vrij prijzig zijn. Je kunt daarom overwegen om een verzekering af te sluiten. Het verschilt per verzekeraar wat je betaalt, maar reken op een bedrag vanaf 10 euro per maand.

 

Kijken we naar het totaalplaatje (vaste en variabele uitgaven), dan kost een hond ongeveer tussen de 75 en 100 euro per maand.
Daar krijg je onbetaalbare liefde voor terug!

 

 

Wij helpen je graag!

Praat met ons mee in the Goood Family! Stel je vragen in onze community, wij & honderden ervaren hondenbaasjes helpen je graag!
Lid worden >

 

Lees meer

Plastic vervuiling

Waarom we plastic uit de zee vissen?

Naast het produceren van duurzame hondenvoeding, zetten we ons keihard in voor een beter milieu. Dit doen we onder meer met vissen van plastic, waarom? Dat lees je in deze blog! 🥽

Lees artikel
Vrije uitloop vlees in hondenvoer

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze wat betreft keurmerken in de winkelschappen... Welke moet je toch nemen? En welk keurmerk draagt nu écht haar steentje bij aan het klimaat? ...

Lees artikel