• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Droogvoeding of natvoeding

Wat is beter voor je hond: nat, droog of allebei?

Het maakt niet uit of je jouw hond droog– of natvoer geeft. Beide producten hebben zo hun eigen voordelen. Zo is droogvoer bijvoorbeeld langer houdbaar en natvoer makkelijker verteerbaar (zeker als je hond geen tanden meer heeft…). Het belangrijkste is dat je hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt.

 

 

Geef ik mijn hond droogvoer, natvoer of allebei?

 

Vaak heeft je hond een bepaalde voorkeur. Is hij of zij gewend om dagelijks blikjes natvoer te krijgen, dan zal je viervoeter niet snel overstappen naar enkel droogvoer. Of andersom, indien je hond altijd brokken krijgt, zal het best even wennen zijn wanneer hij of zij ineens een overheerlijk blik duurzame forel voorgeschoteld krijgt.

 

Voor wie tóch twijfelt, zetten we de voordelen van droogvoer en natvoer op een rijtje.

 

Brokjes Goood

De voordelen van droogvoer voor je hond zijn:

 

✓ Het is langer houdbaar
Dit komt doordat droogvoer – in tegenstelling tot natvoer – weinig vocht bevat. Je kunt de zakken lange tijd bewaren op een droge plek, bijvoorbeeld in de voorraadkast.

 

✓ Het is minder prijzig

Misschien had je het al in onze webshop gezien, maar droogvoer is in principe goedkoper dan natvoer. Dit is mooi meegenomen als je thuis wat grotere of meerdere honden hebt rondlopen.

 

✓ Het zorgt voor sterke botten en gewrichten

Droogvoer is er in allerlei soorten en maten: voor zowel de pup als senior heeft het een positieve invloed. Zo dragen brokken bij aan natuurlijke groei van je jonkie, krijgt een volwassene een glanzende huid en vacht en bij oudere honden worden de botten en gewrichten versterkt door droogvoer. Bovendien geldt voor alle honden – jong of oud – dat brokken tandplak voorkomen.

 

Natvoeding voor je hond

De voordelen van natvoer voor je hond zijn:

 

✓ Het is licht verteerbaar
Natvoer is ideaal voor honden die moeite hebben om brokken door te slikken. Het is licht verteerbaar en zorgt daardoor voor een goede spijsvertering en stofwisseling. Voor oudere honden is natvoer ook een mooie uitkomst als de tanden het hebben begeven 😉

 

✓ Het is erg vochtig

Dit is goed voor honden die weinig water drinken. De vochtigheid zorgt er bovendien voor dat de kans op een infectie aan de urinewegen wordt verkleind.

 

Prima om af droogvoer en natvoer af te wisselen

Ben je op zoek naar meer variatie voor je hond? Dan is het Goood om droogvoer en natvoer af te wisselen. Om zeker te zijn dat je hond de juiste mix krijgt, moet je eerst weten wat de dagelijks aanbevolen hoeveelheid brokjes is. Dat getal (in gram) hangt af van je viervoeter’s lengte, leeftijd en gewicht. Op de zijkant van elke zak brokjes vind je een handige maattabel. Bepaal de verhouding brokjes vs natvoer gerust zelf. Wij raden 2/3de brokjes aan vs 1/3de natvoer.

Twijfel je over de juiste verhouding? We helpen je graag via de chat (button rechtsonder), of via onze contactpagina.

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel