• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Plasticprobleem

Waarom we plastic uit de zee vissen?

Het is je wellicht al opgevallen: naast het produceren van duurzame hondenvoeding, zetten we ons keihard in voor een beter milieu. Dit doen we onder meer via onze #DoGoood-initatieven: een deel van de opbrengst van al onze verkochte producten gaat naar een duurzame toekomst voor onze planeet, mens en dier.

 

 

De gevolgen van de massale productie van plastic zijn gigantisch

 

Zo planten we bomen in beschadigde bossages, beschermen we bedreigde neushoorns en vissen we plastic uit zee. Dit laatste is essentieel: de ‘plasticsoep’ – de plasticvervuiling in oceanen – zorgen voor forse milieubeschadiging. En dus is het de hoogste tijd om in te grijpen. Zeker gezien het feit dat de productie van plastic de komende 10 jaar met 40% zal toenemen. Doen we niets, dan zal er in 2050 qua gewicht meer plastic in zee zijn dan vis.

 

 

Plasticsoep is troep!

 

Dit komt met name door wegwerpplastic, zoals de bekende vorkjes, bordjes en rietjes, welke overigens vanaf 2021 niet meer gemaakt mogen worden. Toch is er nog heel veel meer plastic dat op de zeebodem belandt: snoepwikkels, chipszakken en wet wipes. Het grote probleem van plastic is dat het niet vergaat en dus voor altijd zal blijven liggen; grotere stukken plastic in zee of op land, zoals flessen en plastic verpakkingen, worden broos en breken geleidelijk af tot steeds kleinere plasticdeeltjes. Dat komt door zonlicht, zuurstof of wrijving. Of door dieren die aan het plastic knabbelen.

 

 

De gevolgen van al het plastic in zee

 

Tevens zorgt al het vele plastic voor veel dierenleed: dieren raken erin verstrikt en kunnen geen onderscheid maken tussen plastic en voedsel. Zo kan een schildpad een plastic tas aanzien voor een kwal (die ze graag eten). Daarnaast tast plastic koraalriffen aan, het meest soortenrijke ecosysteem in de oceaan. Door plastic kapotgetrokken koraal raakt gewond en is daardoor vatbaar voor ziekten. Koraal dat met plastic is vervuild – bijvoorbeeld doordat het microplastics binnenkrijgt samen met uit het water gefilterd voedsel – heeft een 20 keer zo grote kans om ziek te worden.

 

 

De oplossing voor plastic in zee?
Mee opruimen!

 

En zo zijn er nog tig voorbeelden en feiten te benoemen wat de gevolgen zijn van de plasticeilanden. Het moge duidelijk zijn: de plasticsoep zal de voedselvoorziening van miljoenen mensen in gevaar brengen, terwijl de productie van plastic een nog hogere vlucht neemt door goedkoop schaliegas. Denk daar maar eens over na… Of nog beter: reinig mee! Per aankoop Forel vissen we met onze partner One Earth – One Ocean plastic uit de oceaan. Doe jij mee?

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel