• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Waarom vrije uitloop dieren?

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze blijkt altijd maar weer als je voor het schap met eieren staat in de supermarkt of buurtwinkel. Al die verschillende maten en kleuren. En ook nog eens verschil in biologisch, scharrel of vrije-uitloop… Welke moet je toch nemen?

 

 

 

Biologisch-, scharrel- of toch vrije- uitloopkip? 🐓

 

Voor wie bewust bezig is met het dierenwelzijn en milieu, is er de keuze uit vrije-uitloop of biologische eieren. Mocht je nog twijfelen, dan word je na het lezen van deze blog ongetwijfeld overtuigd om voortaan het ‘vrije-uitloopdoosje’ te kiezen. Deze kippen krijgen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld scharrelkippen – ruimte en kunnen naar buiten. Zo hebben ze voldoende bewegingsruimte en ook zitten ze elkaar niet constant te pikken, wat wel gebeurt bij de scharrelkippen.

 

 

 

Er zijn ook kippen die wél naar buiten mogen…

 

 

Om het verschil maar even weer te geven: een scharrelkip zit samen met acht andere kippen op één vierkante meter. Een vrije-uitloopkip óók, maar deze heeft buiten nog 36 vierkante meter om in te leven. Een biokip zit met maximaal zes kippen op één vierkante meter en heeft buiten ook 36 vierkante meter bewegingsruimte.

 

 

 

Met vrije-uitloopdieren beschermen we ook het milieu

 

 

Nu denk je vast: waarom dan niet de biologische kip? Nou, voor deze kip is de meeste ruimte nodig, vooral om het voer te verbouwen. Dit gaat ten koste van natuur en andere landbouwgrond. Voor de vrije-uitloopkip is minder ruimte nodig en dus blijft de landbouw bespaard. Mocht je dus nog twijfelen: ga in het vervolg voor het doosje eieren met de ‘1’ erop. Deze geeft aan dat het om een vrije-uitloopkip gaat. Hiermee denk je niet alleen aan het dierenwelzijn, maar ook aan het milieu. En dat is wat we willen, toch? Een betere planeet voor mens, dier en natuur!

 

Dit is dan ook de reden dat we enkel vrije-uitloopdieren in onze voeding verwerken; dieren en vissen die op verantwoorde en duurzame manier worden gehouden. Staan dierenwelzijn en milieu ook bij jou hoog in het vaandel?

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel