• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,6/5 op Trustpilot
  • 100% klimaatneutraal
Waarom vrije uitloop dieren?

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze blijkt altijd maar weer als je voor het schap met eieren staat in de supermarkt of buurtwinkel. Al die verschillende maten en kleuren. En ook nog eens verschil in biologisch, scharrel of vrije-uitloop… Welke moet je toch nemen?

 

 

 

Biologisch-, scharrel- of toch vrije- uitloopkip? 🐓

 

Voor wie bewust bezig is met het dierenwelzijn en milieu, is er de keuze uit vrije-uitloop of biologische eieren. Mocht je nog twijfelen, dan word je na het lezen van deze blog ongetwijfeld overtuigd om voortaan het ‘vrije-uitloopdoosje’ te kiezen. Deze kippen krijgen – in tegenstelling tot bijvoorbeeld scharrelkippen – ruimte en kunnen naar buiten. Zo hebben ze voldoende bewegingsruimte en ook zitten ze elkaar niet constant te pikken, wat wel gebeurt bij de scharrelkippen.

 

 

 

Er zijn ook kippen die wél naar buiten mogen…

 

 

Om het verschil maar even weer te geven: een scharrelkip zit samen met acht andere kippen op één vierkante meter. Een vrije-uitloopkip óók, maar deze heeft buiten nog 36 vierkante meter om in te leven. Een biokip zit met maximaal zes kippen op één vierkante meter en heeft buiten ook 36 vierkante meter bewegingsruimte.

 

 

 

Met vrije-uitloopdieren beschermen we ook het milieu

 

 

Nu denk je vast: waarom dan niet de biologische kip? Nou, voor deze kip is de meeste ruimte nodig, vooral om het voer te verbouwen. Dit gaat ten koste van natuur en andere landbouwgrond. Voor de vrije-uitloopkip is minder ruimte nodig en dus blijft de landbouw bespaard. Mocht je dus nog twijfelen: ga in het vervolg voor het doosje eieren met de ‘1’ erop. Deze geeft aan dat het om een vrije-uitloopkip gaat. Hiermee denk je niet alleen aan het dierenwelzijn, maar ook aan het milieu. En dat is wat we willen, toch? Een betere planeet voor mens, dier en natuur!

 

Dit is dan ook de reden dat we enkel vrije-uitloopdieren in onze voeding verwerken; dieren en vissen die op verantwoorde en duurzame manier worden gehouden. Staan dierenwelzijn en milieu ook bij jou hoog in het vaandel?

Do Goood en ga voor onze duurzame hondenvoeding >

Lees meer

Plastic vervuiling

Waarom we plastic uit de zee vissen?

Naast het produceren van duurzame hondenvoeding, zetten we ons keihard in voor een beter milieu. Dit doen we onder meer met vissen van plastic, waarom? Dat lees je in deze blog! 🥽

Lees artikel
Vrije uitloop vlees in hondenvoer

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze wat betreft keurmerken in de winkelschappen... Welke moet je toch nemen? En welk keurmerk draagt nu écht haar steentje bij aan het klimaat? ...

Lees artikel