• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Klimaatneutrale hondenvoeding

100% klimaatneutraal: zo doen we dat

Wist je dat we ons naast de productie van hondenvoeding inzetten voor sociale en duurzame projecten over de hele wereld? Dit omdat we dol zijn op de natuur én onze verantwoordelijkheid nemen voor de ecologische voetafdruk en zo bijdragen aan een goed klimaat voor toekomstige generaties.

 

 

🌱 We planten bomen in Oost-Uruguay

 

 

We zetten ons onder meer in voor de herbebossing van plantages in Oost-Uruguay. Hier planten we bomen in verschillende bosgebieden die voorheen gebruikt werden voor het grazen van kuddes vee. Dit heeft grote gevolgen gehad voor de staat van de grond: de gebieden zijn té intensief gebruikt waardoor ze nauwelijks op natuurlijke wijze herstellen. Het doel van het project is het opnieuw aanplanten van het gebied met inheemse bomen. En daar helpen wij aan mee! Bekijk hier een impressie van alle kleine zaadjes die aan het groeien zijn!🌱

 

 

 

🏭 We beperken de CO₂-uitstoot

 

 

Daarnaast dragen we op nog meer vlakken ons steentje bij aan de natuur. Bij de productie van Goood komt koolstofdioxide vrij: in veeteelt, in productie en in transport. Hier kunnen we niet omheen, maar desondanks proberen we de CO₂-uitstoot zo laag mogelijk te houden. We werken daarom veel samen met regionale boeren: door de korte transportroutes kunnen we CO₂ besparen.

 

 

🌳 We ondersteunen klimaatbeschermingsprojecten

 

 

De niet te vermijden CO₂-uitstoot compenseren we met ‘natureOffice’, onze partner in klimaatbescherming. We ondersteunen ‘natureOffice’ en ‘Eden Reforestation’ bij de wereldwijde bescherming van bossen en bomen en doen dat op een bijzondere manier: de vrijkomende CO₂ wordt dankzij fotosynthese weer omgezet in zuurstof. Mooi, toch?

 

Word ook 100% klimaatneutraal en steun een van onze #DoGoood-initatieven!
Shop Goood!

Lees meer

Graanvrij hondenvoer

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Granen zitten in veel producten, waaronder vaak in hondenvoer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom zien we steeds vaker hondenvoer zonder granen voorbij komen.

Lees artikel
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Maar wat?

Lees artikel