• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Beschermen bedreigde neushoorns

Zo beschermen wij bedreigde neushoorns

Stropers zijn dol op neushoorns en nee, niet in de positieve zin. Ze willen de hoorns maar al te graag hebben en daarom schieten ze de beesten zonder pardon dood. Het gevolg? Veel onschuldige neushoorns verdwijnen uit de natuurgebieden.

 

 

Hoorns leveren veel geld op

 

Om maar even aan te geven hoe ernstig de situatie is: de afgelopen 10 jaar is 70 procent van het aantal neushoorns in Kruger – het bekendste wildpark in Zuid-Afrika – verloren gegaan, meldt WWF. In 2020 werden 394 neushoorns vermoord door stropers, enkel vanwege de financiële waarde van de hoorns. Deze zijn goed voor de handel en leveren veel geld op. Ondanks dat de handel in de hoorn internationaal al even verboden is, gebeurt dit dus nog wel.

 

Neushoorns krugerpark

Deze vrouwen beschermen de bedreigde neushoorns

 

Desondanks zien we een afname van de neushoornstroperij: al zes jaar op rij is het aantal stroperijen gedaald. Met dank aan de Black Mamba Anti-stroper Eenheid. Deze groep vrouwen speurt in het Kruger National Park in Zuid-Afrika naar stropers en wapens. Hun doel: de laatste witte neushoorns beschermen.

 

 

Inzet van speurhonden essentieel

 

Dit doel beamen we natuurlijk en daarom steunen we ‘Rettet das Nashorn’, dat op zijn beurt weer de Black Mamba Anti-stroper Eenheid steunt. Ze zetten zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten door bijvoorbeeld speciale speurhonden te trainen die de dames helpen bij hun missie. Want één ding is zeker: honden zijn echte speurneuzen. Met hun uitstekende reukvermogen dragen ze bij aan het redden van de bedreigde neushoorns. Ze doorzoeken onder meer auto’s om te voorkomen dat stropers wapens de nationale parken insmokkelen. Hierdoor blijft vele neushoorns een onschuldige dood bespaard.

 

 

Goeeede, gezonde voeding voor de speurhonden

 

Naast dat we ons hard maken voor beide organisaties, dragen we ook zéker ons steentje bij. De speurhonden hebben een belangrijke taak te vervullen en goede en gezonde voeding is natuurlijk onmisbaar. Goood Petfood is daarom trotse partner van Rettet das Nashorn en de Black Mambas. Samen redden we bedreigde diersoorten!

 

Pssst: wist je dat we nog meer goeeede doelen steunen? Check ze hier.

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel