• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,6/5 op Trustpilot
  • 100% klimaatneutraal
Beschermen bedreigde neushoorns

Zo beschermen wij bedreigde neushoorns

Stropers zijn dol op neushoorns en nee, niet in de positieve zin. Ze willen de hoorns maar al te graag hebben en daarom schieten ze de beesten zonder pardon dood. Het gevolg? Veel onschuldige neushoorns verdwijnen uit de natuurgebieden.

 

 

Hoorns leveren veel geld op

 

Om maar even aan te geven hoe ernstig de situatie is: de afgelopen 10 jaar is 70 procent van het aantal neushoorns in Kruger – het bekendste wildpark in Zuid-Afrika – verloren gegaan, meldt WWF. In 2020 werden 394 neushoorns vermoord door stropers, enkel vanwege de financiële waarde van de hoorns. Deze zijn goed voor de handel en leveren veel geld op. Ondanks dat de handel in de hoorn internationaal al even verboden is, gebeurt dit dus nog wel.

 

Neushoorns krugerpark

Deze vrouwen beschermen de bedreigde neushoorns

 

Desondanks zien we een afname van de neushoornstroperij: al zes jaar op rij is het aantal stroperijen gedaald. Met dank aan de Black Mamba Anti-stroper Eenheid. Deze groep vrouwen speurt in het Kruger National Park in Zuid-Afrika naar stropers en wapens. Hun doel: de laatste witte neushoorns beschermen.

 

 

Inzet van speurhonden essentieel

 

Dit doel beamen we natuurlijk en daarom steunen we ‘Rettet das Nashorn’, dat op zijn beurt weer de Black Mamba Anti-stroper Eenheid steunt. Ze zetten zich in voor de bescherming van bedreigde diersoorten door bijvoorbeeld speciale speurhonden te trainen die de dames helpen bij hun missie. Want één ding is zeker: honden zijn echte speurneuzen. Met hun uitstekende reukvermogen dragen ze bij aan het redden van de bedreigde neushoorns. Ze doorzoeken onder meer auto’s om te voorkomen dat stropers wapens de nationale parken insmokkelen. Hierdoor blijft vele neushoorns een onschuldige dood bespaard.

 

 

Goeeede, gezonde voeding voor de speurhonden

 

Naast dat we ons hard maken voor beide organisaties, dragen we ook zéker ons steentje bij. De speurhonden hebben een belangrijke taak te vervullen en goede en gezonde voeding is natuurlijk onmisbaar. Goood Petfood is daarom trotse partner van Rettet das Nashorn en de Black Mambas. Samen redden we bedreigde diersoorten!

 

Pssst: wist je dat we nog meer goeeede doelen steunen? Check ze hier.

Lees meer

Plastic vervuiling

Waarom we plastic uit de zee vissen?

Naast het produceren van duurzame hondenvoeding, zetten we ons keihard in voor een beter milieu. Dit doen we onder meer met vissen van plastic, waarom? Dat lees je in deze blog! 🥽

Lees artikel
Vrije uitloop vlees in hondenvoer

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze wat betreft keurmerken in de winkelschappen... Welke moet je toch nemen? En welk keurmerk draagt nu écht haar steentje bij aan het klimaat? ...

Lees artikel