• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mijn hond stinkt uit zijn bek

Mijn hond stinkt uit zijn bek 😮‍💨

Word je elke ochtend wakker gemaakt door de geur van je hond? Dan is het tijd om de tanden te poetsen! Vaak is een gebitsprobleem de oorzaak van het feit dat je hond ineens enorm uit zijn bek stinkt. Een bezoekje aan de dierenarts kan helpen, maar je hebt ook zelf invloed op verbetering van het gebit van de hond.

 

 

Wat is de oorzaak?🤔

 

 

Ga jij bijna over je nek tijdens het aaien omdat je hond uit zijn mond ruikt, dan komt dit waarschijnlijk doordat het gebit ontstoken is. Doordat de hond van alles eet, komen er veel bacteriën in de bek terecht, wat leidt tot tandplak (een ophoping van bacteriën). Als de plak op de tanden niet wordt weggehaald, dan leidt dit weer tot tandsteen. De tandsteen zorgt voor ontstekingen wat een pijnlijk gebit oplevert. Erg vervelend voor je hond! Onderneem dus snel actie en haal de tandenborstel tevoorschijn.

 

 

Zo voorkom je gebitsproblemen bij jouw hond😁 

 

 

Door het dagelijks poetsen van de tanden, voorkom je gebitsproblemen bij jouw hond. De bacteriën worden als het ware weg geschrobd en gaan zich niet ophopen. Tevens is het goed om grote brokken te geven: je hond moet meer kauwen, wat zorgt voor betere kwaliteit van de tanden. Ook is het raadzaam om zo nu en dan een kauwbot te geven of speciale speeltjes die bijdragen aan gebitsreiniging. En ja, uiteraard geldt ook voor honden dat het goed is om minimaal één keer per jaar een gebitscontrole te laten uitvoeren door de dierenarts.

 

 

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn honden poetsen? 🦷

 

 

Wil je af van die vieze geur? Dan adviseren we om geregeld de tanden van jouw hond te poetsen. Bij voorkeur doe je dit iedere dag, maar dat is niet per se noodzakelijk. Twee tot drie keer per week poetsen zal bijdragen aan een gezond gebit. Wedden dat jouw hond straks weer straalt?

 

GRATIS voedingstest voor jouw hond >
2995 baasjes gingen je voor!🤩

Lees meer

Graanvrij hondenvoer

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Granen zitten in veel producten, waaronder vaak in hondenvoer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom zien we steeds vaker hondenvoer zonder granen voorbij komen.

Lees artikel
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Maar wat?

Lees artikel