• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mijn hond stinkt uit zijn bek

Mijn hond stinkt uit zijn bek 😮‍💨

Word je elke ochtend wakker gemaakt door de geur van je hond? Dan is het tijd om de tanden te poetsen! Vaak is een gebitsprobleem de oorzaak van het feit dat je hond ineens enorm uit zijn bek stinkt. Een bezoekje aan de dierenarts kan helpen, maar je hebt ook zelf invloed op verbetering van het gebit van de hond.

 

 

Wat is de oorzaak?🤔

 

 

Ga jij bijna over je nek tijdens het aaien omdat je hond uit zijn mond ruikt, dan komt dit waarschijnlijk doordat het gebit ontstoken is. Doordat de hond van alles eet, komen er veel bacteriën in de bek terecht, wat leidt tot tandplak (een ophoping van bacteriën). Als de plak op de tanden niet wordt weggehaald, dan leidt dit weer tot tandsteen. De tandsteen zorgt voor ontstekingen wat een pijnlijk gebit oplevert. Erg vervelend voor je hond! Onderneem dus snel actie en haal de tandenborstel tevoorschijn.

 

 

Zo voorkom je gebitsproblemen bij jouw hond😁 

 

 

Door het dagelijks poetsen van de tanden, voorkom je gebitsproblemen bij jouw hond. De bacteriën worden als het ware weg geschrobd en gaan zich niet ophopen. Tevens is het goed om grote brokken te geven: je hond moet meer kauwen, wat zorgt voor betere kwaliteit van de tanden. Ook is het raadzaam om zo nu en dan een kauwbot te geven of speciale speeltjes die bijdragen aan gebitsreiniging. En ja, uiteraard geldt ook voor honden dat het goed is om minimaal één keer per jaar een gebitscontrole te laten uitvoeren door de dierenarts.

 

 

Hoe vaak moet ik de tanden van mijn honden poetsen? 🦷

 

 

Wil je af van die vieze geur? Dan adviseren we om geregeld de tanden van jouw hond te poetsen. Bij voorkeur doe je dit iedere dag, maar dat is niet per se noodzakelijk. Twee tot drie keer per week poetsen zal bijdragen aan een gezond gebit. Wedden dat jouw hond straks weer straalt?

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel