• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Het is vervolgens goed om actie te ondernemen om te achterhalen wat er ‘loos’ is.

 

 

Mijn hond drinkt veel water en plast veel🌊

 

Logisch gevolg van het feit dat je hond opvallend meer water drinkt, is dat hij of zij ook veel meer plast. Teveel plassen is niet goed en daarom is het belangrijk om te signaleren of jouw hond ineens veel meer water drinkt (en dan bedoelen we niet tijdens een warme zomerdag). Als dit zo is, dan kan dit meerdere oorzaken hebben.

 

 

Mijn hond drinkt veel na het eten🐕

 

Als je hond opvallend veel drinkt na het eten, dan is de voeding te droog of het bevat te weinig (of niet de juiste) voedingsstoffen. Probeer eens een keer andere voeding, bijvoorbeeld de duurzame hondenvoeding van Goood. Blijft je hond na het eten van ‘nieuw’ voedsel nog steeds veel water drinken? Dan is er wat anders aan de hand.

 

 

De oorzaken waardoor je hond veel drinkt🤔

 

Net als bij mensen geldt ook bij honden dat ze kunnen kampen met nier- of leverproblemen. Ook ontstekingen (blaas of baarmoeder), suikerziekte of kanker kunnen leiden tot overmatig drinken en plassen. Een andere oorzaak, is wat verder weg te zoeken: gedragsproblemen. Teveel water drinken kan dus ook een psychisch probleem zijn.

 

 

Wat moet ik doen als mijn hond teveel water drinkt?😯

 

Er is dus geen ‘vaste’ oorzaak voor overmatig drinken. Vul jij om het uur de waterbak bij of drinkt jouw hond tijdens het uitlaten uit iedere plas, dan is het goed om even de dierenarts te bellen. Hij of zij kan ongetwijfeld achterhalen waardoor jouw trouwe viervoeter opeens zoveel drinkt. Daarna kun je hopelijk weer met een gerust hart huiswaarts keren 🙂

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel