• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mag een hond noten?

Mag een hond noten?

Het is een vraag die veel hondenbezitters weleens bezighoudt: mogen honden noten? Zeker wanneer je viervoeter tijdens het feestje bij jou thuis de hele vloer vol pinda’s heeft leeggegeten, of tijdens Nationale pindakaasdag 🙂 (24 januari), wordt de drang naar het antwoord alsmaar groter.

Feitje: In pindakaas zit over het algemeen voornamelijk gemalen pinda’s. Pinda’s zijn eigenlijk geen noten, maar peulvruchten. Toch worden pinda’s vanwege hun eigenschappen en samenstelling tot noten gerekend.

 

 

Honden mogen noten in lage hoeveelheid

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: het kan echt geen kwaad als je hond incidenteel meegeniet van bijvoorbeeld cashewnoten, hazelnoten of pistachenoten. Vlieg dus niet meteen van de bank wanneer je ‘s avonds een film kijkt en er een nootje op de grond valt. Het is geen probleem als je hond zo’n snack ‘per ongeluk’ van de vloer raapt. YES!

Te veel noten is gevaarlijk voor honden

Wel wordt het een ander verhaal wanneer dit dagelijkse kost is. Het veelvuldig eten – of zelfs voeren – van noten zorgt bij honden voor een hoog vetgehalte, verstoppingen of schimmelinfecties. Daarnaast bevatten veel noten gevaarlijke schimmels, wat weer kan leiden tot verdergaande problemen, zoals braken, diarree, ontsteking van de alvleesklier en zelfs spierverslapping.

 

Noten kunnen giftig zijn voor honden

Ben extra alert zodra je macadamia– of walnoten in huis hebt, want deze noten kunnen erg gevaarlijk zijn voor honden en leiden tot maagklachten of neurologische symptomen. Verder zijn pinda’s geen fijn voer voor honden; het eten van deze snack kan een allergische reactie tot gevolg brengen. Kortom: wees dus altijd op je hoede! Ondanks dat de meeste nootsoorten redelijk ‘veilig’ zijn, zit de kans erin dat dit wel een hoop rompslomp oplevert. Dat is het laatste wat je wilt!

 

Wat moet ik doen als mijn hond noten heeft gegeten?

En dan nog dit: heeft je hond na het eten van noten last van braken of diarree en is dit blijvend, bel dan meteen de dierenarts. Deze klachten kunnen een teken van pancreatitis (ontstoken alvleesklier) zijn en dit moet zo snel mogelijk behandeld worden. Schakel de dierenarts dus altijd in als dit het geval is.

 

GRATIS voedingstest voor jouw hond >
9.874 baasjes gingen je voor!🤩

 

Meesmullen?!

Laat je hond dus niet zomaar meesmullen van het lekkers op de grond …Maar onthoud: Geef eten dat jouw hond, het dierenwelzijn & onze planeet Goood doet! Ontdek hoe wij lekkere, transparante brokjes bereiden met ALLE voedingsstoffen die je hond nodig heeft!

Shop >

Lees meer

Graanvrij hondenvoer

Waarom we steeds vaker graanvrij hondenvoer zien

Granen zitten in veel producten, waaronder vaak in hondenvoer. Dit kan leiden tot gezondheidsproblemen. Daarom zien we steeds vaker hondenvoer zonder granen voorbij komen.

Lees artikel
Mijn hond drinkt veel water

Mijn hond drinkt veel water, wat is er aan de hand?

Hangt jouw lieve viervoeter ineens opvallend veel boven de waterbak? Dan moeten de alarmbellen gaan rinkelen. Als jouw hond teveel water drinkt, dan is er iets aan de hand. Maar wat?

Lees artikel