• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Mag een hond asperges

Mag een hond asperges? 🌿

Het seizoen van de asperges is weer begonnen! Een gezonde groente voor mensen, maar is dit ook het geval voor je hond? Om maar meteen met de deur in huis te vallen: net als jij mag ook je trouwe viervoeter genieten van het witte goud. De spijsvertering van honden is anders dan die van mensen. Geef je hond daarom niet te veel asperges!

 

 

Asperges zijn dus niet slecht?

 

In tegendeel zelfs! Asperges zijn echte vitaminebommen. Hier kunnen honden net als mensen van profiteren. Daarnaast bevatten ze nauwelijks calorieën wat voorkomt dat je lieveling te dik wordt. Het lijkt allemaal te mooi om waard te zijn, maar er zijn wel wat aandachtspuntjes voordat je je hond asperges geeft.

 

 

Geen rauwe stengels! 🌱

 

Het is niet verstandig om je hond zo een aspergestengel te geven. Rauwe asperges zijn namelijk erg taai. Net als voor jou is ook voor je trouwe viervoeter de schil hard en moeilijk verteerbaar. Hierdoor is het moeilijk voor je hond om erop te kauwen. Ook kan je lieveling zich verslikken bij te grote stukken!

 

 

Hoe moet ik asperges aan mijn hond geven? 🐶

 

Hoe bereid je asperges als je ze zelf gaat eten? Door ze te koken natuurlijk! Zo heeft je hond ze ook het liefst. Bij het koken worden de asperges zachter waardoor je trouwe viervoeter deze beter kan kauwen. Snij ze in stukjes om het zo makkelijk mogelijk te maken! Als alternatief van koken kun je de asperges ook stomen. Zo behouden ze de voedingsstoffen beter.

 

 

Wees creatief 🎨

 

Als je je hond een traktatie wilt geven kun je een smoothie maken met asperges en andere groente en fruit. Voeg een handjevol spinazie bladeren, broccoli, wat blauwe bessen en Griekse yoghurt toe of maak een soepje. Laat je creativiteit de vrije loop! Mocht je niks kunnen bedenken, kun je je hond altijd nog belonen met een van onze goeeede snacks!

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel