• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Hoe maak ik mijn hond zindelijk

Hoe maak je een hond zindelijk? 💩

Heb je voor het eerst een hond in huis gehaald? Dan is dat natuurlijk hartstikke leuk, maar we snappen dat het ook even wennen is. Er komt veel kijken bij de opvoeding van een pup. Een van die dingen is de zindelijkheid. Je hond moet leren om buiten te poepen en plassen, maar hoe maak je een hond zindelijk?

 

 

Hoe krijg je jouw hond zindelijk? 🐕

 

 

Héél leuk natuurlijk zo’n kleine, lieve pup. Minder leuk is dat hij of zij in het begin de behoefte binnen doet. Kijk niet raar op als je lekker in de bank zit en je hond in de hoek een plasje doet. Of nog erger: een kleine drol achterlaat. Kan gebeuren, toch? Het is belangrijk om honden zo snel mogelijk zindelijk te krijgen.

 

Je hond zindelijk maken met een schema 📅

 

In de beginfase vergt dit veel tijd en inspanning. Je pup moet veel naar buiten (ongeveer om de twee uur). Je hond kun je het beste zindelijk maken door met een schema te werken; hij of zij weet dan wanneer dat-ie mag gaan plassen of poepen. Ga sowieso na het slapen en eten naar buiten. In de eerste maanden, als je pup veel speelt en prikkels krijgt, is het ook goed om na zulke, inspannende momenten een rondje te lopen. Herken ook het gedrag van je viervoeter: snuffelt-ie in huis en draait-ie rondjes, pak ‘m dan gauw op en ga naar buiten. Zoek wat vaste plekjes en wissel deze af; je hond weet dat hij of meerdere plekken de behoefte kan doen.

 

 

Hoe lang duurt het voordat mijn hond zindelijk is? 🕐

 

 

En ja, net als bij baby’s, geldt ook bij puppy’s dat je er ‘s nachts even uit moet: in het begin moet je kleine lieverd echt om de zoveel uur plassen. Laat je viervoeter slapen in de bench (hier zal hij/zij niet snel plassen omdat dit als ‘eigen plek’ wordt beschouwd) en ga ‘s nachts even naar buiten. Hoe vaak je pup moet plassen, hangt af van het tijdstip van slapen en hoeveel er is gegeten/gedronken. Dit geldt ook voor de prangende vraag hoe lang het duurt voordat je hond zindelijk is. Dit verschilt per hond, maar je zult zien dat als je consequent met een schema werkt, dat je puppy sneller zindelijk wordt. Scheelt jou weer wat slapeloze nachten! 😉

 

Tip:

Hoe voer ik mijn pup?!

Een puppy voeren kan lastig zijn, er zijn namelijk zó-veel verhalen te vinden… Met onze Whitepaper geven we je een duidelijke inzicht op de beste manieren hoe je jouw hond kunt voeren. Boordevol tips & tricks die je zeker niet mag missen in de belangrijkste groeifase van jouw lieveling.🐶

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel