• The First Ethical Petfood
  • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
  • Smaakgarantie
Hoe vervoer ik mijn hond?

Hoe kan ik mijn hond vervoeren in de auto?🚘

Lekker naar de bossen, op vakantie, even op bezoek óf naar de dierenarts: zo nu en dan mag (of moet) je hond mee op pad. En nee, dan bedoelen we niet wandelend, maar in de auto. Of de afstand nu ver of dichtbij is, maakt niet uit: het is belangrijk om je viervoeter veilig te vervoeren. Maar hoe kan je je hond nu het beste vervoeren in de auto?

 

 

Mag je je hond vervoeren
in de auto op de achterbank? 🐶

 

Stel je voor: je rijdt ‘rustig’ over de snelweg richting je bestemming en plots remt een auto voor je erg hard. Ook jij moet vol op de rem; ternauwernood wordt een ongeluk voorkomen. Veel mensen vervoeren hun hond in de auto op de achterbank, je snapt natuurlijk dat dat in dit geval funest kan zijn. Zeker wanneer je viervoeter niet is aangelijnd, kan zo’n situatie voor gevaarlijke situaties zorgen. Of je jouw hond nu op de bijrijdersstoel zet of op de achterbank of in de kofferbak: een ongeluk zit in een klein hoekje, zorg dus dat je jouw hond veilig vervoert.

 

Ontdek jouw hond zijn powerfood voor onderweg >

 

 

Wat zijn de regels voor het vervoeren
van je hond in de auto?

 

Waar mensen verplicht zijn om hun autogordel te dragen, daar zijn er in Nederland geen regels voor het vervoeren van een hond in de auto. In andere landen zoals Frankrijk, België en Duitsland zijn deze er wél. Je wordt dan ook beboet als je je hond niet veilig vervoert. In ons land zijn er dus geen regels, wél geldt het dringend advies om je hond in veilige omstandigheden te vervoeren.

hoe vervoer ik mijn hond?

 

 

 

Zo vervoer je je hond
veilig in de auto 🚘

 

 Uiteraard zijn er diverse mogelijkheden om je hond veilig te vervoer in de auto. Zo is het raadzaam om een speciale hondenriem of tuig aan te schaffen. Je kunt er ook voor kiezen om een vervoersmand of – bij grote(re) honden – reiskennel in de kofferbak van de auto te plaatsen. Het belangrijkste is dat je hond stevig vast zit en niet door de auto geslingerd wordt indien je een ongeluk krijgt of vol op de rem moet. Zet je hond daarom nooit vast aan een halsband; bij een aanrijding of hard remmen kan dit leiden tot grote gevolgen doordat de band klemt. Dat is het laatste dat je wilt, toch?

 

 

Zo, je kunt nu Goood voorbereid op pad. En o ja, vergeet vooral niet een snackje voor onderweg!

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel