• Voor 13:00 uur besteld, zelfde werkdag verzonden
  • Gratis verzending vanaf €29,-
  • We scoren een 4,6/5 op Trustpilot
  • 100% klimaatneutraal
Duurzaam hondenvoer

5 tips voor een duurzaam hondenleven!

We kunnen er niet meer omheen: ook honden verdienen een duurzaam leven. En daar kun jij als trotse baas voor zorgen. Geen idee hóe? Met deze 5 tips voor een duurzaam hondenleven help je de planeet te beschermen.

 

 

1. Ruim afval op tijdens het uitlaten

 

Of je nu met een kleedje geniet in het park, een wandeling over het strand maakt of vanuit je huis de auto in stapt: overal waar je komt, tref je afval. Onze planeet wordt steeds meer vervuild met afval en daarom is het tijd om in actie te komen. Tijdens je dagelijkse rondje met de hond kun jij bijdragen aan verbetering van het heelal.

Neem een vuilniszak mee en raap alle afval op die je onderweg tegenkomt. Je bent hiermee een voorbeeld voor anderen. Moedig de hele buurt aan om hetzelfde te doen; voor je het weet is de hele wijk afvalvrij. Wedden dat velen volgen! Extra inspiratie nodig? Bekijk dan eens de stichting Enjoycleaningup.

 

 

2. Ga voor duurzame voeding

 

Pak voortaan een zak duurzame hondenvoeding (bijvoorbeeld van Goood) uit de schappen in de winkel. Denk aan voeding op basis van insecten, vegetarische voeding, biologische voeding of volledig klimaatneutrale voeding. Hiermee denk je aan het welzijn van dieren en je bent de planeet van goeeede dienst. De duurzame hondenvoeding van Goood bevat enkel vlees van gecertificeerde vrije uitloop boerderijen.

 

 

3. Kies voor duurzame verpakkingen

 

Ook dat is Goood: al onze hondenvoeding wordt verpakt in duurzame verpakkingen. De brokken zitten in zakken van recyclebare materialen en onze blikken worden gemaakt van metaal, dat goed te recyclen is. Weg met die plastic verpakkingen!

 

 

4. Koop tweedehands speeltjes

 

Waarom gloednieuw als het ook tweedehands kan? Wil je je hond verrassen met een nieuwe bal of ander speeltje, kijk dan eens bij de kringloopwinkel of daar nog wat ligt. Hiermee ben je duurzaam bezig en je hond merkt toch niet dat het speeltje al is gebruikt.

 

 

5. Steun een van onze #DoGoood-initatieven

 

Wist je dat we ons naast de productie van hondenvoeding inzetten voor sociale en duurzame projecten over de hele wereld? Dit omdat we dol zijn op de natuur én onze verantwoordelijkheid nemen voor de ecologische voetafdruk en zo bijdragen aan een goed klimaat voor toekomstige generaties. We streven naar een duurzame wereld en doen dit via diverse goede doelen. Jij ook? Steun dan een van onze #DoGoood-initiatieven!

 

 

💚 Kun jij jezelf al vinden in deze tips?

Laat het zien & maak jouw hond een Gooodfluencer. We verwelkomen je graag bij onze familie.💚  Lees meer >

Lees meer

Plastic vervuiling

Waarom we plastic uit de zee vissen?

Naast het produceren van duurzame hondenvoeding, zetten we ons keihard in voor een beter milieu. Dit doen we onder meer met vissen van plastic, waarom? Dat lees je in deze blog! 🥽

Lees artikel
Vrije uitloop vlees in hondenvoer

Waarom zitten er vrije uitloop dieren in onze voeding?🥩

De keuze is reuze wat betreft keurmerken in de winkelschappen... Welke moet je toch nemen? En welk keurmerk draagt nu écht haar steentje bij aan het klimaat? ...

Lees artikel