• The First Ethical Petfood
 • We scoren een 4,8/5 op Trustpilot
 • Smaakgarantie
Hondenijsjes maken

DIY | Duurzame hondenijsjes🍦

Summer is here! ☀️ De warme dagen staan voor de deur en dat betekent genieten. Zo denkt je hond er ongetwijfeld ook over, alhoewel… Soms is het een beetje té warm voor je lieve beestje. Gratis tip voor wie tijdens de warme zomerdagen zoekt naar verkoeling voor de hond: met deze heerlijke – en vooral duurzame – hondenijsjes komt jouw viervoeter de zomer zeker door.

 

Lekker, zo’n ijsje! 🍦

 

Net als mensen zijn honden ook dol op ijsjes. We kennen het beeld als geen ander: terwijl jij voor de ijssalon geniet van een verfrissende ijsco, zit je hond hijgend te wachten op misschien wel dat ene druppeltje ijs dat naar beneden valt… Helaas, pindakaas, voor dat-ie het doorheeft, heb jij hem al op. Troosteloos kijk je jouw lieve hond aan in die smekende oogjes.

 

DIY | Zo maak je duurzame hondenijsjes

 

Vergeet de bakjes water (natuurlijk niet helemaal) en gun je hond deze zomer eens een lekker duurzaam hondenijsje. En nee, dan bedoelen we dus niet zo’n mierzoet kuipje met bananen- of kauwgomballenijs. We delen graag twee originele recepten voor duurzame hondenijsjes.

 

1. Hondenijsje met natvoer

Een ijsje met lamsvlees?! Say what… Jazeker! Je kunt je het bijna niet voorstellen, maar reken maar dat deze lekker is. Het enige dat je nodig hebt is een blikje natvoer, bijvoorbeeld met kalkoen of lam, en ijsvormpjes (of cupcakevormen die je kunt invriezen).

 

Zo maak je het ijsje:

 1. Meng in een bakje een blikje van 200 gram natvoer met ongeveer vier eetlepels lauw water; uiteraard kun je dit geheel naar eigen wens invullen;
  Tip: de vrije uitloop lam & forel zorgt voor een verfrissende smaak!
 2. Prak het geheel fijn en vul de ijsvormpjes;
 3. Indien niet aanwezig: steek een houten ijsstokje in de ijsvorm;
 4. Plaats de ijsje nu in de diepvries gedurende drie, vier uur;
 5. Gaat de wekker af? Check dan gauw of de ijsjes gereed zijn;
 6. You lucky dog: je mag genieten van je ijsje!

 

2.  Hondenijsje met hondenbrokjes

Simpeler wordt het niet: trakteer je hond op een ijsje met hondenbrokjes. Zo gemaakt en je hoeft er alleen een zak hondenbrokjes voor in huis te halen. Voor zowel een pup als junior als adult is dit duurzaam hondenijsje te maken.

Zo maak je het ijsje:

 1. Gooi de helft van een zak droogvoer van 150 gram in een keukenmachine of blender en voeg ongeveer 300 milliliter water toe.
  Tip: de vrije uitloop lam is product van het jaar!
 2. Mix het geheel totdat het een lekker dun papje is;
 3. Verdeel de inhoud over ijsvormpjes (of cupecakevormen);
 4. Indien niet aanwezig: steek een houten ijsstokje in de ijsvorm;
 5. Plaats het ijsje nu in de diepvries gedurende drie, vier uur;
 6. Gaat de wekker af? Check dan gauw of de ijsjes gereed zijn;
 7. You lucky dog: je mag genieten van je ijsje!

 

Mag mijn hond ijs?

 

En, sta je al bijna in de keuken? 🙂 Het moge duidelijk zijn: je hond zo nu en dan een ijsje geven, kan geen kwaad. Maar denk erom dat je het wel bij echte, duurzame hondenijsjes houdt. Je hond ander soort ijs voeren, bijvoorbeeld sorbet- of schepijs met fruit, kan gevaarlijk zijn.

Shop hier jouw duurzame ingrediënten >

Lees meer

Welke voeding voor mijn hond?

Alles wat je moet weten over het belang van de juiste voeding voor je hond

In deze blog praten we graag over het belang van goede voeding voor honden, de voordelen van evenwichtige voeding, de gevaren van verkeerde voeding en welke voedingsstoffen honden nodig hebben.

Lees artikel

Welk voer voor hond met jeuk?

We beseffen als geen ander dat het heel vervelend is voor je hond als hij of zij zo nu en dan kampt met behoorlijke jeuk. Nu kan dit natuurlijk wel eens voorkomen, maar als dit blijft aanhouden, dan is het raadzaam om in actie te komen.

Lees artikel